Jogi tanácsadás

Olyan a körülöttünk lévő világ, hogy mindennaposak azok az élethelyzetek, amikor tanácstalan a laikus jogi kérdésekben. Gyakorta érkezik levél, amely tele van számára alig értelmezhető kifejezésekkel, amelyet a számos jogszabályhelyre hivatkozás nem tesz érthetőbbé.

Természetesen ezek a levelek, vagy helyzetek magukban hordozzák az esetleges anyagi hátrányt az adott személynek, így egyáltalán nem mindegy, hogy a milyen lépéseket tesz.

A veszteségek megelőzése érdekében legyen tisztában azzal a jogi helyzettel, amelyben van. Javaslom, hogy keressen fel ügyvédet ilyenkor, aki tájékoztatja arról, hogy mi a lehetséges kimenetele az ügynek és milyen megoldás lehet az Ön számára legkedvezőbb. Javaslom továbbá, hogy mielőtt bármit aláír, elismer, konzultáljon ügyvéddel.

Kifejezetten fontos, hogy a postás által aláírás ellenében átadott levelet figyelmesen olvassa el, mert abban lehet határidő, amelynek elmulasztása jogvesztéssel járhat az Ön számára, vagy olyan kiadásokat eredményezhet, amely elkerülhető lett volna. Tudta, hogy a közjegyző által kibocsátott fizetési meghagyások (FMH) 75-80 %-a jogerőre emelkedik, mert a kötelezett egyszerűen kidobta a MOKK feladójú levelet? Ha Ön levelet kap amelyben valamekkora összeg megfizetésére szólítja fel a közjegyző, javaslom forduljon ügyvédhez, ha nem tudja pontosan a teendőit.

A személyes jogi tanácsadás díja eltörpül az esetleges későbbi – akár – milliós nagyságrendű fizetnivalótól.

A tanácsadás keretében igyekszem olyan nyelvre lefordítani a jogi szöveg lényegét, mely mindenki számára érthető, ezáltal el tudja dönteni, a lehetséges alternatív megoldási lehetőségek közül, hogy melyiket válassza.

A személyes jogi tanácsadás úgy zajlik, hogy a “Kapcsolat” menüpontban megadott elérhetőségek valamelyik felveszi velem a kapcsolatot, elmondja, vagy leírja a probléma lényegét, majd megbeszélünk egy mindkettőnk számára alkalmas időpontot ahol választ adok a kérdéseire, javaslatot teszek a megoldásra.

Ne várjon telefonon megoldást az ügyére! Felelősen tanácsot adni telefonon, az ügy részletei, illetve iratai nélkül nem lehet. Kifejezetten kérem, hogy amennyiben engem kíván megbízni olyan ügy képviseletével, melyben nagyobb mennyiségű okirat keletkezett már, úgy azt előzetesen bocsássa a rendelkezésemre, mert fel tudok készülni arra az időpontra, amikorra Ön hozzám érkezik.

logo.png

Ez a honlap a Magyar Ügyvédi Kamarának az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló 5/2008 (XI.27.) MÜK szabályzattal módosított 8/1999 (III.22.) MÜK szabályzat, továbbá a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökség által kiadott, az ügyvédi honlap tartalmáról szóló 2/2001. (IX.3.) számú állásfoglalás figyelembevételével készült.

Hasznos linkek

Magyar Ügyvédi Kamara – https://www.mük.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamara – http://www.uk-szolnok.hu

Az ügyvédi tevékenységről szóló szóló 2017. évi LXXVIII törvény – https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1700078.tv

Elérhetőség

Cím: 5000 Szolnok Boldog Sándor István krt. 4.II/233-234.

Telefon: 06(30)737-5080

Email: drsimon@drsimons.hu